Hvad kan vi hjælpe med?

Cykelsuperstier

I alt 20 kommuner, heriblandt Ishøj Kommune, samarbejder med region Hovedstaden om at planlægge og udvikle 26 nye cykelsuperstier

Visionen er, at hele hovedstadsområdet skal udvikle sig til verdens bedste cykelregion. I foråret 2012 blev den første cykelsupersti åbnet, og 6 andre kommuner er i gang med at finde ruter og projektere cykelsuperstier i deres områder.

Cykelsuperstier er ruter af særlig høj kvalitet, som sikrer hurtig, effektiv, sikker og komfortabel transport imellem hjem, arbejde eller studie. De kan udføres som forbedringer af eksisterende strækninger eller som helt nye ruter. Målet er, at borgerne lader bilen stå og i stedet cykler - både over korte og længere afstande.

Koordinering på tværs af kommunerne
For cyklisten er det kvaliteten af den samlede rejse, som tæller. Hvilke kommuner man som cykelist skal køre igennem, betyder ikke så meget, bare det fungerer. Med projektet er kommunerne i hovedstadsområdet for første gang gået sammen om at sikre den sammenhæng, som er så vigtig for cyklisten.

I den første del af projektet, udarbejdede kommunerne en samlet plan for, hvor cykelpendlerruterne skulle placeres. Herunder blev de enige om et koncept, som skal sikre, at en række minimumskrav til strækningerne overholdes.

Det er en målsætning for kommunerne at skabe stærke samarbejder med udbydere af offentlig transport og virksomheder langs rutenettet. Samarbejderne skal sikre de bedst mulige vilkår for cyklisterne - uanset om de kombinerer turen med andre transportformer og derfor har brug for stationer med sikker cykelparkering, cykelramper, mulighede for at medbringe cyklen i tog eller bus. Eller om de cykler hele vejen til arbejde eller studie og har behov for fx omklædningsrum, luftpumper og overdækket cykelparkering.

Cykelsuperstierne har overordnet fire kvalitetsmål:

Tilgængelighed til nettet
Cykelsuperstierne skal forbinde koncentrationer af arbejdspladser, studiepladser og boliger og give adgang til kollektive trafikterminaler.

Fremkommelighed
Cykelsuperstierne skal give pendlercyklisterne den hurtigst mulige vej mellem bolig, arbejde eller studier. De skal være så direkte og med så få forhindringer og stop som muligt og med plads til at holde sit eget tempo uden at blive forsinket.

Komfort
Cykelsuperstierne skal gøre cykelturen til og fra arbejde eller studiet til en behagelig oplevelse for cykelpendlerne. De skal have jævn belægning, høj grad af vedligehold, tilbyde ekstra service og give mulighed for gode cykeloplevelser - fx via grønne områder.

Du kan læse mere om projektet på CYKELSUPERSTIER.DK.

Hjemmesiden vil løbende tilbyde en bred vifte af informationer om projektet og de enkelte ruter.

Kontakt

Park- og Vejcenter

Baldersbækvej 6
2635 Ishøj

parkogvej@ishoj.dk

Tlf. 43577777

Senest opdateret 29. september 2015